Archive for the ‘2007’ Category

ODBOJKARSKI TURNIR POLICIJSKE UPRAVE SLOVENJ GRADEC

nedelja, december 16th, 2007

Šport je bil v policiji vedno nosilec družbenih dejavnosti v policiji in tisti, ki je vzpodbudil zdrav športni duh med policijskimi enotami. Odbojkarski turnir PU Slovenj Gradec je bil organiziran 8. decembra v telovadnici gimnazije Slovenj Gradec. Poleg športnega druženja in tekmovalnosti med enotami, je bil namen organizatorjev, da se na športnem srečanju poslovimo od policistov, ki preživljajo zadnje dni v službi na PU Slovenj Gradec, pred odhodoma na druge policijske uprave, zaradi uveljavitve »Schengena«.

(več …)

PRAZNOVANJE 15 – LETNICE IPA RK KOROŠKA

nedelja, november 18th, 2007

V petek, 9. 11. 2007 smo s svečano akademijo v hotelu Vabo v Slovenj Gradcu obeležili 15. obletnico delovanja IPA RK za Koroško. Več ustanovnih članov našega sedanjega kluba je že v letu 1990 in 1991 postalo član IPE v okviru IPA Sekcije Avstrije. Iz tega je z voljo, vztrajnostjo in tudi pogumom posameznih članov, nastal RK IPA za Štajersko, Koroško in Prekmurje. Želja po samostojnem regionalnem klubu se nam je izpolnila med prvimi v Sloveniji in sicer je bil naš klub ustanovljen 10. julija 1992, dne 6. novembra1992 (na dan ko je bila IPA Sekcija Slovenije uradno sprejeta v mednarodno organizacijo IPA) pa smo v istem prostoru, kjer smo pripravili praznovanje 15-letnice, tudi uradno razglasili ustanovitev svojega kluba.

(več …)

OSVOJILI SMO NAJVIŠJI PLANINSKI VRH HRVAŠKE

torek, junij 12th, 2007

Na povabilo IPA RK Šibensko-Kninske smo člani pobratenega IPA kluba iz Koroške, v soboto, 9. junija 2007 okoli poldneva, osvojili najvišji vrh R Hrvaške, to je vrh SINJAL na Dinarskem pogorju iznad mesta Knin.

(več …)

10. TRADICIONALNI PLANINSKI PIKNIK NA KOŠENJAKU

sobota, maj 12th, 2007

V soboto, 12. maja 2007, smo člani IPA RK Koroške uspešno izvedli 10. tradicionalni planinski piknik na Košenjaku, ki je bil kot običajno, najprej popestren z vzponom na vrh.

Vkljub številnim prireditvam, ki so se tega dne odvijale na različnih krajih Slovenije in vkljub neugodni vremenski prognozi, se je piknika udeležilo okoli petdeset članov iz različnih regionalnih klubov IPE. Posebej smo bili veseli kolegov iz pobratenega regionalnega kluba IPA Šibensko –Kninskega, saj se je tokrat pohoda udeležila predsednica njihove planinske sekcije, ga. Silvana FUNDA z možem Darkom in otroki. Prav tako pa smo med udeleženci še posebej bili veseli udeležbe direktorja Policijske uprave Slovenj Gradec,g. FERME Jurija, kateri nas je s soprogo pospremil na celotni pešpoti.

(več …)

LETNA SKUPŠČINA IPA RK KOROŠKE

četrtek, maj 10th, 2007

V sredo, 9.maja 2007 smo imeli člani IPA RK Koroške v dvorani Gasilskega doma v Dravogradu svojo redno letno skupščino.

Skupščine se je od 342 članov sicer udeležilo skromno število, zato pa so bili prisotni bolj delovni. Predsednik kluba, LAMPRET Srečko, je podal poročilo o uspešnem delu v preteklem letu, v katerem sta poleg rednih aktivnosti izstopali okrogla miza in pobratenje s kolegi iz Šibensko – Kninskega Regionalnega kluba IPE.

Skupščino sta pozdravila tudi gosta, generalni sekretar IPA Sekcije Slovenije, LIPNIK Istvan in direktor Policijske uprave Slovenj Gradec, FERME Jurij, katera sta nam čestitala za dosežene rezultate in nam zaželela uspešno delo tudi v prihodnje.

Predsednik LAMPRET Srečko je predstavil program dela za letošnje leto, v katerem bo poleg rednih športnih in družabnih aktivnosti izstopala 15. obletnica ustanovitve IPA RK Koroške, katero bomo proslavili na svečani akademiji v petek, 9. novembra 2007 v bivšem HOTELU KOMPAS v Slovenj Gradcu, kjer je bila tudi ustanovna skupščina našega regionalnega kluba. Poseben poudarek bo tudi na sodelovanju s pobratenim IPA klubom Šibensko- Kninskim, saj se bomo udeležili planinskega piknika in vzpona na Dinaro ter ribiškega tekmovanja na otoku Obonjanu.

Po krajši razpravi smo skupščino zaključili z obvezo, da planirane naloge čim boljše realiziramo.

Servo per amikeco!

Stane Isak

(več …)