ODBOJKARSKI TURNIR POLICIJSKE UPRAVE SLOVENJ GRADEC

Šport je bil v policiji vedno nosilec družbenih dejavnosti v policiji in tisti, ki je vzpodbudil zdrav športni duh med policijskimi enotami. Odbojkarski turnir PU Slovenj Gradec je bil organiziran 8. decembra v telovadnici gimnazije Slovenj Gradec. Poleg športnega druženja in tekmovalnosti med enotami, je bil namen organizatorjev, da se na športnem srečanju poslovimo od policistov, ki preživljajo zadnje dni v službi na PU Slovenj Gradec, pred odhodoma na druge policijske uprave, zaradi uveljavitve »Schengena«.

Turnirja se je udeležilo šest ekip in sicer: PP Radlje ob Dravi, PPP Slovenj Gradec, PP Dravograd, PP Ravne na Koroškem, PP Slovenj Gradec in ekipa PU Slovenj Gradec. Žal je v zadnjem trenutku odpovedala udeležbo ekipa PMP Holmec, kateri imajo odlično ekipo v odbojki in so v preteklosti bili vedno v samem vrhu na podobnih turnirjih.

Turnir so skupaj organizirali IPA RK Koroška, OPS Slovenj Gradec in PU Slovenj Gradec, zaradi dobre izvedbe pa je po vsej verjetnosti tudi zelo dober recept za organizacijo drugih športnih prireditev v prihodnje.

Zahvala gre tudi komandirjem postaj, ki so poskrbeli za sestavo ekip in jih v večini tudi sami vodili na turnirju, kar bo v prihodnje ob manjšem številu policistov na PU Slovenj Gradec, toliko pomembneje.

Vsi udeleženci turnirja smo bili enakega mnenja, da bi lahko takšnih prireditev bilo več, zaenkrat pa smo se obvezali, da bo turnir v odbojki postal tradicionalen, saj ljubiteljev odbojke med policisti na Koroškem ne manjka.

S svojo prisotnostjo na turnirju in z nagovori so svoj športni duh pokazali tudi direktor PU Slovenj Gradec, mag. Jurij Ferme, predsednik IPA RK Koroška, Srečko Lampret in predsednik OPS Slovenj Gradec, Jadran Žerjal. Vsem govornikom je bila želja, da bi se takšnih turnirjev udeležilo čim več enot in policistov ter da bi kljub odhodu policistov ostali člani združenj na Koroškem in se takšnih srečanj še naprej udeleževali.

Servo per amikeco.

Iztok Mori

Podpredsednik IPA RK Koroška

Ta vnos je bil objavljen v 2007. Zaznamek za trajno povezavo.