Archive for maj, 2007

10. TRADICIONALNI PLANINSKI PIKNIK NA KOŠENJAKU

sobota, maj 12th, 2007

V soboto, 12. maja 2007, smo člani IPA RK Koroške uspešno izvedli 10. tradicionalni planinski piknik na Košenjaku, ki je bil kot običajno, najprej popestren z vzponom na vrh.

Vkljub številnim prireditvam, ki so se tega dne odvijale na različnih krajih Slovenije in vkljub neugodni vremenski prognozi, se je piknika udeležilo okoli petdeset članov iz različnih regionalnih klubov IPE. Posebej smo bili veseli kolegov iz pobratenega regionalnega kluba IPA Šibensko –Kninskega, saj se je tokrat pohoda udeležila predsednica njihove planinske sekcije, ga. Silvana FUNDA z možem Darkom in otroki. Prav tako pa smo med udeleženci še posebej bili veseli udeležbe direktorja Policijske uprave Slovenj Gradec,g. FERME Jurija, kateri nas je s soprogo pospremil na celotni pešpoti.

(več …)

LETNA SKUPŠČINA IPA RK KOROŠKE

četrtek, maj 10th, 2007

V sredo, 9.maja 2007 smo imeli člani IPA RK Koroške v dvorani Gasilskega doma v Dravogradu svojo redno letno skupščino.

Skupščine se je od 342 članov sicer udeležilo skromno število, zato pa so bili prisotni bolj delovni. Predsednik kluba, LAMPRET Srečko, je podal poročilo o uspešnem delu v preteklem letu, v katerem sta poleg rednih aktivnosti izstopali okrogla miza in pobratenje s kolegi iz Šibensko – Kninskega Regionalnega kluba IPE.

Skupščino sta pozdravila tudi gosta, generalni sekretar IPA Sekcije Slovenije, LIPNIK Istvan in direktor Policijske uprave Slovenj Gradec, FERME Jurij, katera sta nam čestitala za dosežene rezultate in nam zaželela uspešno delo tudi v prihodnje.

Predsednik LAMPRET Srečko je predstavil program dela za letošnje leto, v katerem bo poleg rednih športnih in družabnih aktivnosti izstopala 15. obletnica ustanovitve IPA RK Koroške, katero bomo proslavili na svečani akademiji v petek, 9. novembra 2007 v bivšem HOTELU KOMPAS v Slovenj Gradcu, kjer je bila tudi ustanovna skupščina našega regionalnega kluba. Poseben poudarek bo tudi na sodelovanju s pobratenim IPA klubom Šibensko- Kninskim, saj se bomo udeležili planinskega piknika in vzpona na Dinaro ter ribiškega tekmovanja na otoku Obonjanu.

Po krajši razpravi smo skupščino zaključili z obvezo, da planirane naloge čim boljše realiziramo.

Servo per amikeco!

Stane Isak

(več …)