10. TRADICIONALNI PLANINSKI PIKNIK NA KOŠENJAKU

V soboto, 12. maja 2007, smo člani IPA RK Koroške uspešno izvedli 10. tradicionalni planinski piknik na Košenjaku, ki je bil kot običajno, najprej popestren z vzponom na vrh.

Vkljub številnim prireditvam, ki so se tega dne odvijale na različnih krajih Slovenije in vkljub neugodni vremenski prognozi, se je piknika udeležilo okoli petdeset članov iz različnih regionalnih klubov IPE. Posebej smo bili veseli kolegov iz pobratenega regionalnega kluba IPA Šibensko –Kninskega, saj se je tokrat pohoda udeležila predsednica njihove planinske sekcije, ga. Silvana FUNDA z možem Darkom in otroki. Prav tako pa smo med udeleženci še posebej bili veseli udeležbe direktorja Policijske uprave Slovenj Gradec,g. FERME Jurija, kateri nas je s soprogo pospremil na celotni pešpoti.

Ob štartu iz Policijske postaje Dravograd nas je zjutraj najprej pozdravila silovita ploha, ki se je kasneje unesla v rahel dež, ki pa nas ni mogel odvrniti od našega pohoda. Ker nas je planinska pot v začetku vodila skozi gosti gozd, nam dež ni prišel do živega, smo pa zato hodili nekoliko hitreje. Ob prihodu na Medvedovo planoto se nam je vkljub megli odprl lep razgled na Dravsko dolino, Libeliče in spodnji del Avstrije. Po krajšem postanku in fotografiranju, smo pot nadaljevali do prvih vikendov, kjer smo, kot običajno, naredili krajši postanek na vikendu novopečenega penzionista in Amerikanca Željka. Željko nam je sicer pobegnil v Ameriko, je pa predhodno poskrbel, da smo se tu dobro počutili. V nadaljevanju poti smo pozvonili v kapelici pri Treh križih in zaprosili za lepo vreme, kar nam je bilo v nadaljevanju tudi uslišano. Med nadaljevanjem poti smo si želeli ogledati še panoramo Dravske doline, kar pa nam je megla preprečila. Ni pa nas ovirala, da ne bi obiskali še kolega Mira na njegovem vikendu, kjer nas je postregel s hišno specialiteto, domačim moštom.

V dogovorjenem času smo prispeli na vrh Košenjaka, kjer je naš vodja ceremoniara Toni, opravil planinski krst za novopohodnike. Po gasilski sliki smo se spustili do Planinskega doma na Košenjaku, kjer smo se podprli s toplim obrokom in kasneje še z malico. Tu so se nam pridružili še nekateri člani, zlasti iz vrst upokojencev, kar je še dodatno popestrilo naše druženje. V popoldanskih urah nas je zunaj pogrelo še sonce, ki je zlasti najmlajše pritegnilo na športni poligon, ostale pa k dobro obloženim mizam, da smo hitro pozabili na deževni začetek dneva. Vsak udeleženec Planinskega piknika na Košenjaku je ob zaključku srečanja sprejel tudi spominsko majico!

Pohod in družabno srečanje je v celoti uspelo in razšli smo se z obljubo, da se prihodnje leto srečamo v še večjem številu.

Servo per amikeco !

Stane Isak

Ta vnos je bil objavljen v 2007. Zaznamek za trajno povezavo.