OBISK DELEGACIJE IPA ŠIBENSKO – KNINSKE

Preko vikenda v sredini februarja letos nas je obiskala delegacija pobratenega Regionalnega kluba IPE iz Šibenika, ki so jo sestavljali tajnik društva, g. REPUŠIĆ Domagoj, vodja strelske podsekcije g. FUNDA Darko in vodja planinarske podsekcije ga. FUNDA Silvana.

V petek, 16.2.2007, je delegacijo v Celju pričakal podpredsednik IPA RK Koroške, ISAK Stane, kjer smo obiskali podjetje za izdelavo IPA značk, emblemov in drugih predmetov, firmo HELEDIS. Tam smo si ogledali njihove izdelke, kolegi iz Šibenika pa so se dogovorili za oblike sodelovanja v bodočnosti.

Istega dne nas je v gostišču KOROŠICA v Otiškem vrhu pri Dravogradu pričakal predsednik IPA RK Koroške, g. LAMPRET Srečko, kjer smo se srečali še z direktorjem turističnega podjetja RELAX, g. GOSTENČNIKOM. Cilj sestanka je bil razširiti turistično ponudbo za člane IPE, tako na območju Šibenika kot na Koroškem. Glede na izkazane možnosti smo optimisti na vseh straneh.

V večernem času smo se vsi skupaj udeležili tracionalnega IPA plesa v Hotelu VABO v Radljah ob Dravi, kjer je čas za druženje kar prehitro minil.

Naslednjega dne smo si v dopoldanskem času ogledali KOVAŠKI MUZEJ na Muti, v sklopu katerega je tudi gasilski muzej z najstarejšo in še delujočo gasilsko lestvijo na Slovenskem. Po ogledu muzeja nas je na krajši obisk sprejel župan občine Vuzenica, g. KUS Miran, kateri nam je v kratkih črticah predstavil občino Vuzenica.

Ker se je našim gostom že mudilo nazaj domov, smo srečanje zaključili s krajšim sestankom ob kosilu, na katerem smo izmenjali podatke o načrtovanih aktivnosti naših klubov v letošnjem letu. Poudarek smo dali zlasti tistim, na katerih bosta sodelovala oba kluba. Tako je bila že potrjena aktivna udeležba kolegov iz Šibenika na naši okrogli mizi v mesecu aprilu, odprtih pa je seveda še nekaj drugih aktualnih prireditev, zlasti proslava 15. obletnice našega kluba, letna skupščina, Košenjak, kegljanje itd…Šibenčani pa nas pričakujejo od 8. do 10. junija letos na vzponu na Dinaro, v jeseni pa na ribolovu na otoku Obonjanu in morda še kje. Obljubili smo da pridemo, razpisi pa sledijo. Torej, aktivnosti je dovolj, le odločiti se je treba.

Kolegi so nam tudi potrdili, da za naše člane nudijo posebne ugodnosti za letovanje v apartmaju ŠPIRO v Žaboriču pri Šibeniku, treba je ujeti le prosti termin. Letovanje v tem kraju je izredno prijetno, zlasti še v jesenskem delu, ponudba pa je objavljena tudi na internetnih straneh našega regionalnega kluba.

SERVO PER AMIKECO!

Stane Isak

Ta vnos je bil objavljen v 2007. Zaznamek za trajno povezavo.