KOŠENJAK 2006

TRADICIONALNI PLANINSKI POHOD NA KOŠENJAK

Kljub letošnji dolgi zimi, ki je svoje zobe še dolgov pomladnih mesecih kazala posebej na Koroškem in še zlasti v planinskem svetu, je v soboto 13. maja 2006 IPA RK za Koroško izvedla tradicionalni majski pohod na 1522 m visok Košenjak, ki je najvišji vrh na Kobanskem oz. Kozjaku, kot planinsko verigo med Slovenijo in Avstrijo poimenujejo domaèini.

V sicer hladnem jutru se je prva skupina pohodnikov iz Dravograda peš odpravila proti vrhu, ena skupina pohodnikov je odšla iz Pernic, ostali planinci pa so z vozili prispeli do Ojstrice in se od tam v lepem sonènem vremenu povzpeli na vrh, kjer smo se združili in skupno sestopili do planinske koèe na Košenjaku, kjer nas je èakala okrepitev in osvežitev ter veselo planinsko druženje s planinskim piknikom.

 

Posebno pohvalo za vzdržljivost so si prislužili številni kolesarji iz RK Štajerske, ki so prispeli s kolesi iz Maribora in Ruš do planinskega doma, èakalo pa jih je še kolesarjenje nazaj do doma. Poleg številnih domaèinov in IPA prijateljev iz skoraj vseh slovenskih klubov, so se planinskega pohoda prviè udeležili tudi štirje èlani iz prijateljskega hrvaškega IPA RK Šibensko kninska, ki pa jim vzpon ni bil v posebno breme, kljub temu, da je bil tokrat njihov
predsednik kluba prviè na takšni nadmorski višini.

Zanimivo je pripomniti, da je prav na njihovem obmoèju, tudi najvišji hrvaški vrh v pogorju Dinare v okolici Knina in imajo v svojem klubu tudi aktivno planinsko sekcijo.

Ob koncu prijetnega planinskega druženja smo si bili enotni, da se sreèamo na Košenjaku tudi naslednje leto in nihèe ni podvomil v nadaljevanje tradicije.

Ta vnos je bil objavljen v 2006. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor