TRADICIONALNI POHOD IPA – KOŠENJAK 2013

V mesecu juniju 2013 je bilo slabo vreme “odgovorno” za preložitev tradicionalnega pohoda IPA KOROŠKE na Košenjak. Odločitev je bila dobra, saj smo imeli v soboto, dne 7. septembra čudovit, sončen, relativno topel, jesenski dan.

VEČ FOTO UTRINKOV SI LAHKO OGLEDATE V FOTOALBUMU

V Dravogradu se nas je zbrala manjša skupina, v kateri so prevladovali kolegi iz IPA ZABOK iz sosednje Hrvaške, nekateri že “povratniki”, nekaj pa “frišnih”. Vztrajno smo nabirali višinske metre in dokaj hitro prispeli v našo tradicionalno bazo pri Željku (Kljajiču). To smo bili deležni toplega sprejema in precej različnih dobrih pogoskih agreagatov. Treba je bilo naprej, saj so približno v tem času že štartali pohodniki od planinskega doma, oziroma od lovske koče, nekaj časa pa sta bila na poti tudi že pohodnika Franc in Erika, katera sta štartala na Pernicah.

Na vrhu je bilo prav prijetno, pohodniki so prihajali z vseh strani, tako da se nas je nabrala kar prijetna skupina. Sledil je obvezen krst prvopristopnikov, fotografiranje in fotografiranje, tudi za kakšno okrepčilo se je našel čas, nato pa pot k našemu končnemu cilju.

Na lovski koči so nas že čakali kolegi,  srečanja s katerimi smo bili veseli, še bolj pa z vsebino kotla, iz katerega je ommmamno dišalo – vsa čast kuharjem !!! – tudi tako dobro je bilo. Ostali del dneva pa je minil v prijetnem vzdušju, pogovorih, prijetnih “darovih” z žara in kakšne vinske kleti in je kar prehitro minil. Ob slovesu le še komentarji, da je bil to ponovno eno lepo srečanje članov IPE, žal so manjkali nekateri vsakoletni udeleženci tako iz domače organizacije kot iz IPE Šibensko – Kninske, ter obljube, da se na podobnih pohodih pri nas ali na Hrvaškem ponovno srečamo.

Servo Per Amikeco

Ta vnos je bil objavljen v Arhiv, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.