TRADICIONALNI PLANINSKI PIKNIK – KOŠENJAK

IPA – REGIONALNI KLUB ZA KOROŠKO ORGANIZIRA V SOBOTO 7. SEPTEMBRA 2013 S PRIČETKOM OB 13.00 URI

TRADICIONALNI PLANINSKI PIKNIK

na lovski koči na Košenjaku nad Dravogradom, z možnostjo pohoda na vrh KOŠENJAK (1522 nmv), ki je primeren za vse kategorije pohodnikov (aktivni delavci, upokojeni in otroci).

Za pohod na Košenjak smo pripravili tri variante:

1) PLANINSKA (PEŠ) VARIANTA

a) Pohod iz Dravograda

Udeleženci, ki se želijo udeležiti pohoda na Košenjak, se morajo zbrati ob 07.00 uri na parkirišču PP Dravograd, od koder bo organiziran pohod na vrh Košenjaka (cca 3 ure in pol) s spustom do lovske koče (cca 30 min). pohod ni zahteven in je primeren za vsakega člana z ustrezno pohodno kondicijo (pohodniška oprema), priporočamo pa malico iz nahrbtnika.

b) Pohod iz Pernic

Udeleženci pohoda se morajo zbrati ob 09.00 uri na Mejnem prehodu Pernice (MUTA), od koder bo organiziran skupni pohod do vrha Košenjaka (cca 3 ure).

2) REKREATIVNA VARIANTA

Za vse rekreativce, ki se želijo iz planinske koče povzpeti na vrh Košenjaka, je zbirališče pred lovsko kočo Košenjak (nekaj metrov naprej od planinskega doma) od koder okoli 11.00 ure skupaj s pohodniki iz doline gremo na vrh Košenjaka (cca 50 min). Predvidoma ob 12.00 uri srečanje skupin na vrhu, nakar se skupaj spustimo do lovske koče, kjer bo ob 13.00 uri planinski piknik.

3) KOLESARSKA VARIANTA

Na željo ljubiteljev kolesarstva bo organiziran kolesarski prihod na naš piknik na Košenjaku. Zbirno mesto za kolesarje je ob 09.00 uri izpred PP Dravograd, od koder bo skupinski odhod proti lovski koči (11 km, zadnja 2 km makadam) in nato okoli 11.00 ure organiziran skupinski pohod skupaj z rekreativci na vrh Košenjaka (peš).

4) DRUŽABNA VARIANTA

Vsi ostali udeleženci planinskega piknika se zberejo na prireditvenem prostoru pred lovsko kočo Košenjak ob 12.30 uri.

PRIREDITEV BO V VSAKEM VREMENU!

Do lovske koče Košenjak, ki je cca 11 km – 20 min vožnje z avtomobilom iz Dravograda. V družabnem delu bo postrežena topla malico na žlico, v nadaljevanju jedi z žara. Vsak udeleženec prejme spominsko darilo.

Tudi letos pričakujemo, da se nam bodo, ob srečanju na vrhu Košenjaka in pozneje na družabnem srečanju na planinski koči, pridružili tudi IPA kolegi iz Hrvaške – RK Šibensko Kninska, RK Zabok in iz sosednje Avstrije.

Zaradi določenih stroškov organizacije vsak udeleženec prispeva 10,00 evrov. Prijave in denar zbirajo poverjeniki na PP najkasneje do torka, 3. septembra 2013 na naslov:

IPA Sekcija Slovenija, Regionalni klub za Koroško:

Iztok FERK, GSM 041 742-113, e.mail; iztok.ferk@gmail.com

Anton DREVENŠEK, GSM 040 253-470, anton.drevensek@gmail.com

In na naslov e-pošte ipakoroska@gmail.com

 

Prispevek lahko poravnate s plačilom položnice na naš račun IPA – REGIONALNI KLUB ZA KOROŠKO, št.: 02470-0012920427, odprt pri NLB s pripisom: IPA KOŠENJAK – 2013.

Vabimo vas, da se piknika udeležite v čim večjem številu, zlasti vas vabimo, da se ga udeležite tudi z vašimi družinskimi člani. Ne bo vam žal!

Servo Per Amikeco

Iztok Ferk

predsednik

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.