Košenjak 2005

Organizatorji IPA RK Koroška smo tudi letos uspešno izvedli tradicionalni pohod na Košenjak s planinskim piknikom.

Tudi letošnjega pohoda se je udeležilo nad trideset udeležencev, ki smo se v čudovitem sončnem sobotnem dnevu skoraj vsi povzpeli tudi na vrh Košenjaka, kjer smo ob dobrem razpoloženju krstili nove planince in čestitali vsem, ki so se vkljub majhnim težavam, uspeli povzpeti na sam vrh. Seveda ni manjkalo tudi skupinsko fotografiranje.

Žal je bilo tudi letos na ta dan organiziranih še kar nekaj podobnih prireditev, zato tudi udeležba ni bila takšna, kot smo jo pričakovali. Niso pa nam zatajili tradicionalni udeleženci pohoda na Košenjak iz Ljubljane, Celja, Maribora, Gorice, Avstrije…, razveselila pa nas je tudi udeležba naših upokojencev ter otrok naših članov.

Družabni del pohoda je bil organiziran na Lovski koči Lovske družine Dravograd, kjer smo se podkrepili s tradicionalnim golažem, tokrat divjačinskim ter s hrustljavo zapečenimi svinjskimi rebrcami, pa tudi dobre kapljice ni manjkalo. Za dobro razpoloženje pa je poskrbela še harmonika z domačimi vižami.

Kot v prejšnjih pohodih, so se našemu vabilu odzvali tudi kolegi iz Konjeniškega kluba CCC iz Legna pri Slovenj Gradcu, ki so z dvema konjema poskrbeli za še bolj pester popoldan. Tudi letos so bili nekateri prvič na Košenjaku, nekateri pa so tudi prvič zajahali konja.

Piknik smo zaključili v poznih popoldanskih urah. Nekateri so se v dolino spustili peš, nekateri z vozili, posebna čestitka pa gre kolesarjem, ki so se po napornem vzponu peljali s kolesi še domov.

Nasvidenje prihodnje leto na Košenjaku.

Stane Isak

Ta vnos je bil objavljen v 2005. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor