2. IPA DRŽAVNO PRVENSTVO V DVORANSKI ODBOJKI

V soboto 23. 4. 2016 smo se v dvorani Vinka Cajnka v Slovenj Gradcu zbrale ekipe IPA regionalnih klubov Koper, Ljubljana, Štajerska in Koroška. V soorganizaciji IPA Slovenije in IPA Koroške, je potekalo 2. IPA državno prvenstvo v dvoranski odbojki. Sodelujočim smo ponudili toplo kavo, sendviče in osvežilno pijačo. Po uvodnem pozdravu s strani podpredsednika IPA Slovenija, Mihaela Burilova in predsednika IPA Koroške Iztoka Ferka, je zbrane pozdravil pobudnik tekmovanja, član UO IPA Koroška, Marko Rožej, predstavil urnik tekmovanja in se podpredsedniku IPA sekcije Slovenija zahvalil za pomoč pri izvedbi tekmovanja.

Ekipe so se pomerile po enokrožnem sistemu »vsak z vsakim«, igrali smo na dva dobljena niza. Po vseh odigranih tekmah je prvo mesto osvojila ekipa IPA Koroška, drugo mesto IPA regionalni klub Koper, tretjo IPA regionalni klub Ljubljana in četrto IPA regionalni klub Štajerska.

Iz športne dvorane smo se premaknili v Hotel Vabo, kjer so Mihael Burilov, Iztok Ferk in Marko Rožej sodelujočim ekipam podelili priznanja za udeležbo in pokale za prva tri osvojena mesta. Prehodni pokal je še za eno leto ostal v Slovenj Gradcu.

Po zasluženem kosilu in ob sproščenem pogovoru smo si obljubili, da se ponovno srečamo na 3. državnem prvenstvu, ki ga bomo izvedli tretjo ali četrto soboto v marcu 2017, in na katerem upamo, da bo udeležba številčnejša, tudi zaradi 25 letnice delovanja IPA Koroška.

Še bolj kot športno udejstvovanje in tekmovalnost ekip, je namen IPA državnega prvenstva v dvoranski odbojki druženje in spoznavanje novih prijateljev.

Servo per amikeco

Prijateljstvo nas združuje

Besedilo: Marko Rožej

Fotografije: Slavko Bezjak, Iztok Ferk

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.