PLANINSKO DRUŽENJE DINARA 2012

Regionalni klub IPA Šibensko – kninskaje tudi letos organiziral tradicionalno planinsko druženje med člani IPE Hrvaške, Slovenije in BIH pod imenom DINARA 2012, v času od 8 do 10.6.2012

Kot že nekaj let doslej, se je srečanja udeležila manjša skupina predstavnikov IPA RK Koroška, kateri smo skupaj z ostalimi udeleženci osvojili cilj srečanja in sicer Sinjal, 1831 visok najvišji vrh Dinare in Republike Hrvaške.

Zbor udeležencev je bil dne 8.6.2012 v Kninu, od koder so udeležence prepeljali v Lovski dom na Dinari, kjer je potekalo prijetno druženje, spoznavanje in počitek. Dne 9.6.2012 se je pričel pohod s planote Brezovec v bližini planinskega doma. Pot nas je vodila skozi zanimiv bukov gozd preko sedel Dulera in Sedla, ter skozi krajši žleb do vrha Sinjal. Vrh smo osvojili malo pred poldnem, v čudovitem, sončnem, malo vetrovnem vremenu. Sledil je obvezen krst prvopristopnikov, fotografiranje na sto in en način, še zadnji pogledi in sestop.

Popoldan so domačini goste pogostili z odlično hrano, čas je mineval v prijetnih pogovorih, športnih aktivnostih, katera so se zavlekla pozno v noč.

Dne 10.6.2012 so domačini organizirali še ogled izvira reke Krke, znani krčiči, tetr trdnjave v Knunu, katera dominira nad mesto in predstavlja pomemben objekt tudi v zadnji domovinski vojni.

Sledilo je še slovo, zahvala organizatorja za ponovno čudovito druženje in spoznavanje novih prijateljev, ter obljuba, da se prihodnje leto ponovno srečamo takrat na DINAR2013

FOTOGRAFIJE SO OBJAVLJENE V FOTOALBUMU

Tekst in slike: Drevenšek Anton

 

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.